
Photo by Keren Manor, Activestills
צוות האגודה
נועה סתת
מנכ"לית האגודה לזכויות האזרח
נועה סתת מכהנת כמנכ"לית האגודה לזכויות האזרח מנובמבר 2021.
ב-11 השנים שלפני כן ניהלה נועה את המרכז הרפורמי לדת ומדינה, שם הייתה אחראית על הובלת האסטרטגיה הציבורית בנושאי דת ומדינה, שוויון מגדרי ומאבק בגזענות. בין היתר הייתה שותפה בהובלת מהלכי שינוי משמעותיים, כגון המאבק בהדרת נשים, בארגון להב"ה ובפסילת מועמדים מסיתים מהתמודדות לכנסת.
קודם לעבודתה במרכז הרפורמי כיהנה נועה כמנכ"לית הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות, שם הייתה שותפה למהלך ההיסטורי של הובלת מצעדי הגאווה הראשונים בעיר. כמו כן שמשה נועה כמנכ"לית של MEET, ארגון העושה שימוש בטכנולוגיה לפיתוח מנהיגות משותפת של צעירים ישראלים ופלסטינים מישראל ומהגדה.
נועה מוסמכת לרבנות רפורמית, ובעלת תואר שני במדעי היהדות.

עו"ד דן יקיר
היועץ המשפטי
עו"ד דן יקיר פעיל באגודה לזכויות האזרח מאז שנת 1982. בשנים 1995-1989 היה דן עורך דין במחלקה המשפטית באגודה, ומאז שנת 1995 הוא ממלא את תפקיד היועץ המשפטי של האגודה.
במהלך השנים הוביל דן את האגודה להישגים תקדימיים בקידום זכויות האדם, ובפרט הזכות לשוויון, זכויות האדם בשטחים הכבושים, חופש הביטוי וזכויות קהילת הלהט"ב. העתירות פורצות הדרך שבהן ייצג דן את האגודה כוללות, בין היתר, את בג"ץ קעדאן, בג"ץ העינויים, רישום נישואין של בני זוג הומואים שנישאו בחו"ל, ביטול פקודת העיתונות ועוד. על עשייתו ארוכות השנים לקידום זכויות האדם זכה באותות ובפרסים רבים, ובהם את אות יקיר הקהילה מטעם האגודה לשמירת זכויות הפרט (2005), פרס מגן זכויות האדם של הקרן החדשה לישראל (2011), פרס גולדברג מטעם המכון לחינוך בינלאומי (IIE) בניו יורק (2012), פרס ע"ש ישעיהו לייבוביץ של תנועת יש גבול (2018) ואות מגן השקיפות מטעם ארגון ״שקיפות בינלאומית ישראל״ (2022).
לעו"ד יקיר תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במשפטים מאמריקן יוניברסיטי בוושינגטון די סי, שאותו למד במסגרת תוכנית המשפטנים של הקרן החדשה לישראל. במסגרת לימודי התואר השני עבד כמתמחה בסניף של האיגוד האמריקאי לחירויות אזרחיות (ACLU) בוושינגטון ובפרויקט זכויות הלהט"ב במשרד הארצי של האיגוד בעיר ניו יורק.

יעל אדליסט
מנהלת ודוברת
יעל הצטרפה לאגודה לזכויות האזרח ביוני 2021. היא החלה את דרכה המקצועית כדוברת שדולה הנשים בישראל. לאחר מכן ניהלה במשך 8 שנים את תחום התקשורת והממשל בארגון "אדם טבע ודין", ובמקביל עסקה בהנחיית קורסים לתקשורת באוניברסיטה הפתוחה. יעל עבדה במשך כשנה במשרד החוץ בנפאל, ועם חזרתה לארץ שימשה כדוברת וכממלאת מקום מנהלת השיווק של מוזיאון ישראל.
יעל היא בעלת תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן ותואר ראשון בתקשורת מהאוניברסיטה הפתוחה, ובוגרת לימודי תעודה בעיתונות ובתקשורת.

טל דהן
מנהלת תוכן ואתר
טל דהן הצטרפה לאגודה לזכויות האזרח בשנת 2001 כרכזת מידע, ומשנת 2006 היא מנהלת את מרכז המידע באגודה. טל אחראית לכתיבה, לעריכה ולהפקה של פרסומים בעברית, לפיתוח אתר האינטרנט של האגודה, לעדכון שוטף של האתר בעברית ולטיפול בבקשות למידע.
לטל תואר ראשון בפסיכולוגיה בהצטיינות יתרה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני בלימודי משפט בהצטיינות מאוניברסיטת בר אילן ותואר שני בבריאות הציבור מאוניברסיטת בן גוריון.

גילי מייזלר
מנהל רשתות חברתיות
גילי סיים לימודי תואר ראשון בחוג לקולנוע וטלוויזיה ובחוג לספרות עברית באוניברסיטת תל אביב, והמשיך ללימודי תואר שני בספרות עברית. לאורך השנים עבד בעבודות שונות, בין היתר לימד בבתי ספר ובאוניברסיטה, ובהמשך פתח סטודיו להפקת וידאו, וערך והפיק פרויקטים רבים. בשנת 2009 השלים את חלום חייו לאחר שהפיק, ביים וערך את הסרט ״גחליליות״ שהוקרן בפסטיבלים ברחבי העולם וישראל. בנוסף ביים וערך את הסרט ״שברים״.
גילי הצטרף לאגודה בקיץ 2022. בשש השנים שקדמו ניהל את התקשורת והניו-מדיה בפורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני. במסגרת עבודתו גם הפיק מטעם הפורום את טקסי יום הזיכרון הישראלי-פלסטיני.
בנוסף מנחה גילי מפגשי דיאלוג, בהם הוא משתף את הקהל על השינוי שעבר בעמדותיו בעקבות השכול האישי שלו, ומבקש לרתום את סיפורו לטובת הידברות ופיוס.

נעמי בייט-צורן
מנהלת מחלקת חינוך לזכויות אדם
בעלת תואר ראשון במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני בחינוך ותעודת הוראה באזרחות ומדעי החברה, במכללת בית ברל. בוגרת לימודי תעודה בייעוץ ארגוני למערכות חינוך.
נעמי עבדה באגודה לזכויות האזרח משנת 2013 כרכזת תחום חינוך נגד גזענות. בשנת 2015 חזרה לאגודה לתפקיד רכזת חינוך עברי. בתפקיד זה עסקה בהנחיית סדנאות והשתלמויות, בפיתוח חומרים חינוכיים, בריכוז צוות המנחים/ות של מחלקת החינוך וביצירת שיתופי פעולה בין האגודה לזכויות האזרח לגופים שונים - אוניברסיטאות ומכללות להכשרת מורים, בתי ספר ברחבי הארץ וארגונים חברתיים שותפים. מספטמבר 2019 מנהלת נעמי את מחלקת החינוך.

סוהיר ג׳רג׳ורה
רכזת הכשרות וחינוך לזכויות אדם בחברה הערבית
סוהיר היא אשת חינוך שהצטרפה לאגודה בשנת 2019 כרכזת תחום חינוך בחברה הערבית. היא עוסקת בפיתוח תכנים חינוכיים, בבנייה והובלה של השתלמויות ופרויקטים ובפיתוח שיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים להכשרת מורים, מרכזי פסג"ה ובתי ספר. זאת לצד ליווי צוות המנחים והמנחות של המחלקה.
סוהיר בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד וסוציולוגיה ותואר שני בחינוך מיוחד, שניהם מאוניברסיטת חיפה, בנוסף לתעודת מנהלים ממכון אבני ראשה. קודם לעבודתה באגודה עבדה כ-16 שנים במגוון תפקידים בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי.

מסי אייצק
מנהלת תכנית המשפט ההומניטרי הבינלאומי ורכזת חינוך נגד גזענות
מסי הצטרפה לאגודה בשנת 2012 כרכזת חינוך בתחום נוער וצעירים. ב-2014 ריכזה את תכנית המשפט ההומניטרי הבינלאומי במכינות קדם צבאיות, וב-2015 המשיכה לניהול התוכנית, במקביל לניהול תוכן באתר הסדנא של מחלקת החינוך באגודה. כיום היא מרכזת גם את תחום החינוך נגד גזענות, ובמסגרת זו היא אחראית על פיתוח תוכן, קידום מדיניות וייעוץ.
למסי ניסיון רב בעבודה בחינוך הבלתי פורמלי, הכולל הדרכה טיפולית לילדים בסיכון. היא עבדה בעמותת יד-רחל המפעילה מרכזים חינוכיים טיפוליים לילדים בסיכון, והיתה רכזת חינוך ותרבות הפנאי במעון אביב מקבוצת בית-אקשטיין לאנשים עם צרכים מיוחדים, כמו כן עסקה בהדרכה ובגישור קהילתי.
מסי מחזיקה בתואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת תל-אביב, ובתואר ראשון בתקשורת, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה מאוניברסיטת חיפה.

ד"ר סולי ורד
רכזת הכשרות וחינוך לזכויות אדם
לסולי תואר ראשון בסוציולוגיה ובתוכנית ללימודים כלליים ובין-תחומיים במדעי הרוח מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני בסוציולוגיה ארגונית-יישומית מאוניברסיטת חיפה, ותואר דוקטור לפילוסופיה (PhD) מבית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב.
במחקר האקדמי שלה התמקדה סולי בתחום של חינוך לשלום, לדמוקרטיה ולחיים משותפים, ובפרט בחקר מדיניות משרד החינוך בנושאים אלה ובאתגרים הניצבים בפני מחנכים לשלום הפועלים בשדה החינוכי. במקביל לעבודת המחקר עסקה בהנחיה והוראה של קורסים וסמינרים במסגרות חינוכיות מגוונות בהן בתי ספר, מכינות קדם-צבאיות ומכללות.
סולי הצטרפה למחלקת החינוך באגודה לזכויות האזרח בשנת 2019. במסגרת תפקידה היא כותבת ומפתחת חומרים חינוכיים ותוכניות הכשרה למורים ופרחי הוראה בתחום של חינוך לזכויות אדם, לדמוקרטיה ולמאבק בגזענות. סולי מלווה את המנחות והמנחים של מחלקת החינוך בהנחיית הסדנאות, ההשתלמויות והקורסים של האגודה, ועוסקת ביצירת שיתופי פעולה עם אוניברסיטאות ומכללות להכשרת מורים, בעלי תפקידים במשרד החינוך, מרכזי פסג"ה, בתי ספר וארגונים שותפים.

שרית אליה
מזכירות, ירושלים, וסיוע במרכז המידע
בשנת 2004 הצטרפה שרית אליה לצוות המזכירות בסניף ירושלים של האגודה. כיום, נוסף על עבודת המזכירות מסייעת שרית במרכז המידע של האגודה ואחראית בין היתר לתיוק אלקטרוני של קטעי עיתונות.
לפני הצטרפותה לאגודה ניהלה שרית משרד בבית ספר למחול, והייתה פעילה ב"מרכז לחיים עצמאיים ירושלים".

רו"ח סחר מנסור
מנהלת כספים
סחר החלה את תפקידה כמנהלת הכספים של האגודה לזכויות האזרח בישראל במאי 2021. היא רואת חשבון וכלכלכנית, בוגרת אוניברסיטת תל אביב ובעלת ותק מקצוע של מעל 16 שנים בראיית חשבון.
סחר היא בוגרת פירמת רואי החשבון הגדולה בישראל ובעולם Deloitte בריטמן אלמגור זהר, בה עבדה מעל 8 שנים כמנהלת בכירה, ניהלה והובילה מגוון שירותי חשבונאות, ייעוץ, ביקורת חיצונית ופנימית וסקרי סיכונים במגוון חברות ציבוריות. כמו כן במסגרת תפקידה הובילה פרויקטים רבים בתחום המוכנות לדרישות SOX בחברות ישראליות ורב-לאומיות. בנוסף, סחר שימשה בעבר כמנהלת הכספים בעמותת ימק''א הבינלאומית ומלון שלוש הקשתות בירושלים.

נעמה ידגר
מנהלת משרד, ירושלים, רכזת כוח אדם וחשבת שכר
נעמה ידגר הצטרפה לאגודה בשנת 2001 כמזכירה בסניף ירושלים. כיום היא מנהלת המשרד בירושלים וכן רכזת כוח אדם וחשבת שכר.
לפני הצטרפותה לאגודה היתה נעמה מנהלת משרד בעמותה לשיקום אנשים עם מוגבלות נפשית.

סמדר סרנה
מנהלת פיתוח משאבים בישראל
סמדר סרנה התחילה לעבוד באגודה לזכויות האזרח ב-2007 כמנהלת פיתוח משאבים בישראל. היא הקימה את אגודת הידידים של האגודה, התומכת ומסייעת לפעילותה השוטפת של האגודה לזכויות האזרח.
סמדר בעלת תואר ראשון בלימודי מדעי הרוח מאוניברסיטת תל אביב. לפני שהצטרפה לאגודה היתה עיתונאית ("חדשות"), ודוברת חברת התוכניות של הטלוויזיה בכבלים ICP.

תמרה ניומן
מנהלת תחום יחסים בינלאומיים
תמרה ניומן עלתה לישראל מאוסטרליה ב-2013. בשנים 2019-2014 היא עבדה במוקד לפליטים ולמהגרים בתפקיד מנהלת פיתוח וקשרים בינלאומיים, שם הקימה תוכנית חירום לסיוע הומניטרי לקהילת מבקשי המקלט בתקופת הקורונה. בשנים 2022-2021 עבדה בעמותת אליפלט למען ילדי פליטים. לפני הגעתה לישראל, תמרה לקחה חלק בהקמת הקרן החדשה לישראל באוסטרליה.
תמרה בעלת תואר ראשון ב- Development Studies ובהיסטוריה מ- University of New South Wales, ותואר שני בניהול מלכ"רים מ- University of Technology בסידני.
