top of page

רהף לא יכולה ללכת - ואנחנו לא יכולים לשתוק

  • taldahan0
  • 18 במאי
  • זמן קריאה 2 דקות


חאן יונס, רצועת עזה, 11.3.2025. צילום: Doaa Albaz, Activestills
חאן יונס, רצועת עזה, 11.3.2025. צילום: Doaa Albaz, Activestills

חברות וחברים יקרים,


רהף עיאד בת ה-12 החלה לסבול לפני שמונה חודשים מדלקת ברגלה. רופא אמר שזה עלול להיגרם מתפקוד לקוי של הכבד והכליות שקשור לתת-תזונה ומים מזוהמים. המשפחה לא יכלה לספק לה ירקות טריים וחלב. כעת, רהף כמעט ואינה מסוגלת ללכת.


סיפור אחד, של ילדה אחת – מתוך אלפים. מאחורי כל נתון יבש מסתתרת רהף.


מאז חודש מרץ האחרון ישראל מונעת באופן מוחלט כניסה של סחורות מכל סוג לרצועת עזה, כולל סיוע הומניטרי, מזון, מים וחשמל. המצב ההומניטרי ברצועת עזה היה גרוע עוד לפני המלחמה והורע במהלכה, וכעת הגיע לשפל חסר תקדים. אלפי ילדים נמצאים בתת-תזונה חריפה (בחודש מרץ בלבד אושפזו 3,696 ילדים בשל תת-תזונה חריפה). 20% מהיילודים ברצועת עזה הם פגים או בתת-משקל הדורשים טיפול מתקדם, שהולך ואוזל. כל 25 המאפיות הפועלות בתמיכת האו"ם נסגרו בשל היעדר קמח וגז לבישול. יותר מ-90% ממשקי הבית מדווחים על מחסור במים; 37% מהתרופות ו-59% מהציוד הרפואי אזלו לחלוטין. בתי חולים חדלו מלתפקד, אזורים שלמים נמחקו. מעל לשני מיליון בני אדם – רובם נשים וילדים – לכודים, רעבים ונואשים. זה לא רק משבר הומניטרי – זו קריסה טוטלית של החיים.


הרעבה מכוונת ומניעת גישה למים ולטיפול רפואי הם פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות. האחריות והחובה לעצור את הזוועה מוטלת על ממשלת ישראל, ולציבור בישראל אסור לעמוד מנגד. אנחנו באגודה לזכויות האזרח פועלים כל העת במישור המשפטי והציבורי כדי לקדם סיוע הומניטרי לתושבות ולתושבים ברצועת עזה. יחד עם ארגון גישה וארגוני זכויות אדם נוספים נגיש השבוע עתירה נוספת לבג"ץ, במטרה לחייב את הממשלה לפעול בהתאם לחובותיה ככוח השולט ברצועת עזה. אנו קוראים לציבור להצטרף אלינו - להקים קול צעקה ולדרוש מהממשלה לאפשר כניסה של סיוע הומניטרי לרצועה, לשחרר את החטופים ולסיים את המלחמה.


שלכן ושלכם,


נועה סתת

מנכ"לית



bottom of page