לאחרונה החלו תיאטרון הבימה ואצטדיון הכדורגל בלומפילד להשתמש בשירות מסחרי של חברת Preciate לאימות זהות של מבקרים באמצעות טכנולוגיה לזיהוי פנים. הטכנולוגיה הוכנסה לשימוש בתור המהיר לכניסת קהל לתיאטרון ולאצטדיון, בטענה שהיא מקלה על זיהוי מי שהם בעלי תו ירוק.
ב-11.5.2021 פנינו יחד עם ארגון פרטיות ישראל לעיריית תל אביב-יפו ולהנהלות תיאטרון הבימה ואצטדיון בלומפילד בדרישה לחדול לאלתר מהשימוש בטכנולוגיה בשל הפגיעה בפרטיות המבקרים, כולל בקטינים בגילאים 18-16. כמו כן קראנו לראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי להצטרף למגמה העולמית בנושא, ולקבוע כללים ברורים שיטילו הגבלות בשימוש וולונטרי בטכנולוגיה לזיהוי פנים במרחבים ציבוריים ובמתקנים עירוניים.
בפנייה טענו עורכי הדין גיל גן-מור מהאגודה לזכויות האזרח ונעמה מטרסו מפרטיות ישראל כי בחסות הקורונה העירייה, אצטדיון בלומפילד ותיאטרון הבימה פותחים פתח מדאיג לשימוש מסחרי ולא נחוץ בטכנולוגיית זיהוי פנים, כשהנזק שעלול להיגרם כתוצאה משימוש לא מבוקר ולא חוקי בטכנולוגיה זו עולה על התועלת בזירוז התור בכניסה לאצטדיון או לאולם התיאטרון. עוד נטען כי מהמידע שמוסרות הבימה ואצטדיון בלומפילד לציבור רוכשי הכרטיסים לא ניתן להבין כי הם מתבקשים למסור מידע ביומטרי רגיש על אודותיהם, ולא ברורות החלופות לרכישת כרטיסים שלא באמצעות זיהוי ביומטרי.
הארגונים גם התריעו כי השימוש בטכנולוגיית זיהוי פנים למטרות מסחריות, שאינן חיוניות, מעלה בצורה דרמטית את הסכנה מיצירת מאגרי מידע ביומטריים ורגישים שעלולים להביא לאפליית תושבים, לאכיפה בררנית ואף לזליגת מידע לגורמים זרים. "כאשר מאגרים ביומטריים יפרצו, אפשרות המעקב אחרי כולנו תעלה לדרגות חדשות ומפחידות. בזכות העיבוד הביומטרי, הטכנולוגיה הממוחשבת והמצלמה שקיימת היום בכל מקום, יתאפשר מעקב אוטומטי ורצוף אחר אנשים בחיי היום-יום שלהם, ותעניק לרשויות, לגורמים עוינים ולתאגידים אפשרות לעקוב אחר כל מהלך ותנועה שלנו תוך פגיעה קשה בזכות לפרטיות", נכתב בפנייה.
פניית האגודה לזכויות האזרח ופרטיות ישראל, 11.5.2021
קישורים:
ניצן שפיר, "שימוש בטכנולוגיית זיהוי פנים לבעלי תו ירוק בהבימה ובאצטדיון בלומפילד פוגע בפרטיות ואינו חוקי", גלובס, 20.5.2021
Comments