top of page

איך לעשות את החיים של מי שעוקב אחרינו לקצת יותר קשים


אילוסטרציה
איור: דורון פלם

חברות וחברים יקרים,


בשבוע שעבר השגנו ניצחון חשוב: בג"ץ קיבל את עתירתנו וקבע שהממשלה לא תוכל להמשיך ולהפעיל את השב"כ לצורך מעקב אחר אזרחים במסגרת המאבק בקורונה, אלא אם תפעל לחקיקה מיוחדת בנושא. אבל מעקבים של השב"כ הם רק אחד מהאיומים על הפרטיות שלנו. במדינות רבות, וגם אצלנו, ממשלות, רשויות וגופי אכיפה משתמשים בטכנולוגיות מעקב מקוונות כדי להגביל ולדכא את חופש הביטוי והמחאה. נוסף על כך, רשת האינטרנט מלאה בהאקרים, בחברות מסחריות ובגורמים אחרים שיש להם עניין להשיג כמה שיותר מידע אודותינו.


כפעילות חברתיות ופוליטיות שמבלות חלקים נרחבים מחיינו ברשת האינטרנט, חשוב שנדע להתנהל נכון ולשמור על המידע האישי שלנו כדי שלא יתגלגל לגורמים לא רצויים ויסכן אותנו ואת פעולותינו. החדשות הטובות הן שיש שינויים קטנים שאנחנו יכולות ויכולים לעשות, שיהפכו את המעקב אחרינו לקשה באופן משמעותי.


במסגרת פרויקט דוקורייטס של האגודה חברנו ליובל אדם ולנעם רותם מ-CryptoParty ולקרן למגיני זכויות אדם, והפקנו מדריך קצר בעברית ובערבית, ובו כלים שימושיים שיכולים לעזור לנו לשמור על הפרטיות שלנו ברשת. לא צריך הבנה מיוחדת – מדובר בכללים פשוטים שכל אחד יכול ליישם.


אני ממליצה לכל פעיל/ה חברתית ולכל מי שמבלה לפחות חלק מזמנו ברשת להיכנס למדריך ולבחור את הכלים שנכון לו לאמץ. אין פתרון קסם לשמירה על פרטיות, ואין כזה דבר 100% הגנה. אבל ככל שיהיו ברשותנו יותר כלים, שאנו מכירות את החסרונות והיתרונות שלהם, הסיכויים שלנו להגנה על המידע שלנו תגדל.

שירלי נדב

שמרו על עצמכן,


שירלי נדב

רכזת חופש ביטוי ומחאה


המדריך המלא: עברית | ערבית




bottom of page