top of page

והזוכים הם... אות זכויות האדם לשנת 2018


אות זכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג 2018

  • שולה קשת, ממיסדות ארגון "אחותי – למען נשים בישראל" ומנכ"לית הארגון, ומובילת מחאת תושבי דרום תל אביב נגד גירוש מבקשי המקלט

  • הסופר והעיתונאי עודה בשאראת

  • עמותת איתך معك (מעכי) - משפטניות למען צדק חברתי

טקס הענקת האות יתקיים ב-7.3, ובאירוע נדבר גם עם נשים מעוררות השראה שהובילו ומובילות מאבקים שונים. לו"ז האירוע בהמשך - יש להירשם מראש כאן.

חברי ועדת אות זכויות האדם הם פרופ' יצחק בנבג'י, פרופ' רות הלפרין-קדרי ופרופ' מיכאיל קרייני.

שולה קשת

שולה קשת היא אמנית, אקטיביסטית ופמיניסטית מזרחית. לפני כשני עשורים הייתה ממייסדות תנועת "אחותי – למען נשים בישראל", והיא מכהנת כמנכ"לית הארגון משנת 2005. היא מובילה ומנהיגה מאבקים חברתיים רבים, ובהם מאבקים של תושבות ותושבים בדרום תל אביב לשיקום שכונות הדרום, לפינוי התחנה המרכזית החדשה ולמניעת גירושם של מבקשי המקלט.

בעשייתה בזירות השונות פועלת שולה קשת לנראות רב-תרבותית ולהעצמה כלכלית וחברתית של נשים בכלל ושל נשים מזרחיות בפרט, ולמיגור גזענות, סקסיזם והדרה. במאבק נגד גירוש מבקשי המקלט היא מובילה באומץ את הקול המדוכא של רוב התושבים בדרום תל אביב אל מול קומץ גזעני ורעשני, ומוכיחה שיש אלטרנטיבה לשיח הגזעני והאלים.

ועדת אות זכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג בחרה להעניק לשולה קשת את האות בזכות תרומתה לעיצוב החברה בישראל ולהעצמתן של קהילות מושתקות. על המנהיגות, ההתמדה והאומץ שבהן היא פועלת ועל ההשראה שהיא מעניקה לדורות של נשים פעילות.

עודה בשאראת

עודה בשאראת הוא סופר, פובליציסט ופעיל ציבורי. כתיבתו, בערבית ובעברית, משלבת זקיפות קומה לאומית ושייכות איתנה לזהותו הלאומית עם ערכים אוניברסליים של זכויות האדם ועם תקווה לחיים משותפים ולעתיד משותף של ערבים ויהודים.

עודה בשאראת עונה על ההגדרה של ״סופר מכונן": סופר אשר מהווה השראה, הניחן ביכולת ספרותית מבריקה וביכולת עיצוב דעת קהל והובלה פוליטית מורכבת ואחראית. הוא אינו חושש לטפל בסוגיות אקטואליות, למתוח ביקורת ולהעלות נושאים לדיון ציבורי - הן על המתרחש בין יהודים לערבים בישראל והן על המתרחש בתוך החברה הערבית. כערבי הכותב באופן מתמיד לציבור הישראלי היהודי, מנכיח בשאראת קול שכמעט ואינו נשמע בתקשורת בעברית. לנוכח ההסתה נגד הציבור הערבי בשנים האחרונות, והניסיון למחוק את השפה הערבית ואת הנוכחות הערבית מהמרחב הציבורי, קול זה חשוב היום יותר מאי פעם.

ועדת אות זכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג בחרה להעניק לעודה בשאראת את האות על מחויבותו לשינוי חברתי ועל האומץ להשמיע קול צלול ואמיץ ללא פשרות.

עמותת איתך معك (מעכי) - משפטניות למען צדק חברתי

עמותת איתך معك (מעכי) פועלת לקידום צדק חברתי לנשים בישראל, בדגש על נשים המופלות בשל מאפיינים חברתיים, גיאוגרפיים, לאומיים, אתניים וכלכליים. מאז הקמתה בשנת 2001 השיגה העמותה הישגים רבים, הובילה שינויים משפטיים והשפיעה עמוקות על השיח המגדרי הציבורי בישראל.

העמותה מעניקה לנשים סיוע משפטי בחינם כדי לסייע להן לממש את זכויותיהן, ופועלת לקידום שיח מגדרי רב תרבותי, לפיתוח מנהיגות נשית ולהטמעת חשיבה מגדרית ברמה המקומית והארצית. איתך معك (מעכי) עובדת עם נשים ממגוון רחב של קהילות: פלסטיניות, חרדיות, דתיות, חילוניות, יוצאות אתיופיה ודוברות רוסית, ומצליחה לעמוד על האינטרסים והצרכים הייחודיים לכל קבוצה, כמו גם להוביל מאבקים חוצי מגזרים. פעילותה של העמותה משקפת חשיבה פמיניסטית חדשנית ופורצת דרך לגבי השימוש בכלים משפטיים להשמעת קולן של נשים מכל קבוצות האוכלוסייה.

ועדת אות זכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג בחרה להעניק לעמותת איתך معك (מעכי) את האות על פעילותה המגוונת ורבת ההישגים, המרחיבה את מושג הצדק החברתי. בעשייתן מחזקות פעילות העמותה את המסר שזכויות נשים הן זכויות אדם, ושמבט מגדרי אינו מבט של נשים על נשים אלא מבט על חברה מתוך חזון של חברה שוויונית וצודקת.

פרטי האירוע -קישור לגרסת טקסט מתחת לתמונה

bottom of page